Produkt dnia
Aeropress (zestaw z pokrowcem)
Aeropress (zestaw z pokrowcem)
155,00 zł
szt.
Hario Skerton
Hario Skerton
164,90 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Przepisy na kawę

Frappe (wszystko wrzucamy do blendera – 300ml)

  • 2 x espresso
  • 11 kostek lodu
  • dodajemy łyżkę brązowego cukru
  • dodatkowo możemy dodać mleko 100ml.

Frappe waniliowe (wszystko wrzucamy do blendera – 300ml):

  • 2 x espresso
  • 2 x gałka lodów waniliowych
  • 30-40ml syropu waniliowego
  • 8 kostek lodu
  • 100ml mleka

 

Frappe migdałowe (wszystko do blendera 350ml):

  • 2 x espresso
  • 2 x gałka lodów waniliowych
  • 30ml syropu migdałowego
  • 10 x kostek lodu
  • bita śmietana z płatkami migdałów

 

Baileys’ ice cream cappuccino (filiżanka 150ml):

  • do espresso przygotowanego na cappuccino dodajemy gałkę lodów
  • do mleka dodajemy 20ml Baileys’

 

Latte macchiato miętowo – czekoladowe (350ml szklanka):

  • do szklanki wlewamy sos czekoladowy
  • do mleka dodajemy syrop miętowy
  • spieniamy mleko jak na latte
  • 2 x espresso
  • do dekoracji możemy użyć tartą czekoladę i listek mięty

 

Ice latte (350ml szklanka):

  • ¾ szklanki lodu
  • zalewamy mlekiem (zostawiamy 2cm do końca szklanki)
  • spieniamy mleko na pianę
  • ściągamy samą pianę i dopełniamy nią szklankę
  • 2 x espresso
  • podawać ze słomką.

 

Affogato:

  • 2 x espresso
  • 2 x gałka lodów waniliowych
  • bita śmietana
  • podajemy w podłużnym naczyniu

 

Cappuccino Viennesse (filiżanka 150ml):

  • 1 x espresso
  • mleko spieniamy na cappuccino
  • zalewamy do połowy filiżanki
  • dopełniamy bitą śmietaną i posypujemy kakao.

 

 

Masz ciekawy przepis i chcesz się nim z nami podzielić napisz na:

biuro@coffeetime.com.pl

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl